Aktualizováno
19.05.2021

 

 



 

 Úvod
 O mně
 
 Články
 Kineziologie One Brain
 Tarot
          Prolog
          Historie a původ
          Symbolika tarotu
          Velká Arkána
          Malá Arkána
          Dvorní karty
          Galerie tarotu
          Způsoby výkladu
 Astrologie
          O astrologii
          Historie astrologie
          Mytologie
          Data slavných
 Horoskopy
          Keltský
          Čínský
          Egyptský
          Indický
          Sextrologie
 Karty Madam Lenormand
 Cikánské karty
 Mystický Kipper
 Runy
 Andělská terapie
 Etika výkladu
 Co čekat od výkladu
 Odkazy
 Různé
 Archiv
 


Horoskop pro všechna znamení na rok 2014

Beran
(21.3-20.4)

Všeobecné tendence

Zatímco vy, narozeni v březnu už máte snad všechny komplikace života za sebou, také splacené pokuty za dopravní přestupky, eventuální úrazy, zlomeniny, operace a podobné nepříjemnosti máte buď za sebou anebo vám nebyly vůbec souzeny, tak vy narozeni v dubnu jste rovnou "pod palbou". Bystrému oku dopravních policistů neunikne ani jeden váš přestupek. Pravděpodobné jsou náhlé zvraty v životních situacích, ztráta pracovního místa nebo nové zařazení. Při troše nepozornosti je zvýšené riziko úrazu, zranění, zlomenin apod. Od dubna hrozí dokonce konflikt s partnerem /kou, případně rozchod. Druhá polovina roku sice nezaručuje, že k podobným situacím nedojde, ale zaručuje jejich šťastný konec. Proto pokud se dá, odložte všechna důležitá rozhodnutí na druhou polovinu roku a v tom případě se naplní heslo: "konec dobrý, všechno dobré". Pozitivní na celé věci je, že vy se neradi nudíte, jste akční a pracovití... no a v tomto roce se nudit určitě nebudete. Takže o nic nejde, problémy jsou na to, aby se řešily za pochodu, no a na to jste vy skuteční mistři. A že se vše nepodaří? Nevadí. Prý jste jako "čamrda" - (dětská hračka, tzv. „káča", která se roztáčí provázkem a potom se udržuje v otáčivém pohybu mrskáním jakýmsi bičíkem), vždy se otočí a "vstane".
 

Domov a rodina

Letos je ideální čas, abyste vyměnili byt, případně udělali doma reorganizaci, vymalovali, obnovili nábytek, vyměnili elektrické spotřebiče - počínaje od pračky a ledničky, nové televize až po PC a notebooky. Vypadá to tak, že právě do rodiny a svého bydlení investujete velkou část úspor a vůbec financí a vůbec ne zbytečně. Máte na to požehnání hvězd. Nejvhodnější měsíce na inovaci bytu, ale rovněž na rodinná setkání a posezení jsou od května do září. Vysloveně nevhodný je jedině prosinec, kdy bude asi doma třeba pečovat o člena rodiny trpícího chřipkou nebo jiným neduhem. Všechna vylepšení v domácnosti budou mít trvale dobré účinky, přinesou rodině hodně radosti a uspokojení.


Láska a manželství

I když první tři měsíce v roku jsou vhodnější na rozchody a ukončení nevyhovujícího vztahu, od jara a hlavně od léta se vám otevírají v lásce nové perspektivy a možnosti uzavření silnějšího pouta jako je přátelství: možná to bude jen nevázaná láska, ale možná se ještě v průběhu tohoto roku ukáže, že nedokážete více žít bez milované osoby a rozhodnete se vstoupit do manželství. Tento krok vám hvězdy požehnají. Ani stará láska nezrezaví. Doma sice vznikne občas "nervózní situace" a asi hlavní příčinou budete vy, co projevíte nespokojeností a budete se chtít hádat. Vina však nikdy není jen na jedné straně.
 

Peníze

Tento rok, ale je to tak vlastně vždy, vás rutinní práce ubíjí. Donekonečna opakovaně provádět tutéž činnost se vám nijak nezamlouvá - a ani vám tam trvale nekvetou „růže štěstí". V prvním půlroku jste však ještě ochotni a schopni vydržet po starém. Od léta se však diametrálně mění situace, ukazují se nové možnosti - jiné, tvůrčí, nezávislé a samostatné práce, kde jste si sami sobě pánem. Podnikatelé, svobodní umělci, ale možná i hazardéři a dobrodruzi si chytí svůj kus štěstí. Bude se vám také dařit zpeněžit plody svých koníčků, ať už je to zahrádka, kutilství, sport nebo něco úplně jiného. Ideální jsou měsíce září a říjen.


Práce a zdraví

Mimo otravy alkoholem, případně houbami vám v tomto roce může škodit jen nadměrné rozčilování se. Více než polovinu roku bude Mars (vaše vládnoucí planeta) ve znameních, které vás zbytečně příliš aktivují, znervózňují a dělají popudlivých. Z toho vyplývá, že pokud si pracovní povinnosti nevezmete příliš k srdci a budete pracovat "pijánko", bude vám to jen ku prospěchu. Moje rada zní: dbejte nejprve na své zdraví, práce není zajíc, neuteče. Hlavně se trochu šetřete, nejprve uvažujte a až pak jednejte. Zvýšená aktivita samozřejmě přináší také zvýšené příjmy, o tom potom!

Ale dávejte si pozor, pokud máte dědičné předpoklady na mozkovou nebo srdeční příhodu. Jste-li ve vedoucí funkci, budou vás zase kontrolovat, zda jste "tu láhev koňaku" opravdu použili do reprezentačního fondu nebo pro soukromé účely. Kontrolám tohoto anebo podobného druhu se nevyhnete. Změny jsou téměř jisté.


Cesty a studia

Na cestách se vám i letos daří skvěle, zejména pokud jde o kratší cesty, návštěvy, poznávání - dokonce i virtuálním způsobem (pohodlně doma na židli - přes internet). Velmi dobře se vám také bude dařit na studiu lehčího typu, tj. středoškolském. Rovněž se nadále dobře daří redaktorům. Potěší vás návštěvy sousedů, rodiny, krátké cesty do okolí, čtení a sledování lehčích žánrů. To ale neznamená, že máte na cestách překračovat povolenou rychlost. V tomto roce jezděte raději pomaleji. Zimní lyžování někde v Alpách nebo jinde v cizině, ale i služební cesty do ciziny budou nejúspěšnější od října do prosince, ale ani leden není špatný. V tom čase budete mít také velký úspěch při studiu cizích jazyků a na vysokoškolském studiu.


Přátelství a plány do budoucna

Vy mladí máte úžasný rok na navazování nových přátelství a hledání nových vazeb. V kruhu přátel prožijete krásné chvíle, láska a přátelství se vzájemně nevylučují . Vy starší se budete jistě letos snažit pomáhat vašim ještě starším, případně nemocným přátelům anebo starším členům rodiny. Pokud jde o vašeho trenéra, rodiče nebo guru a je v pokročilém věku, je u něho pravděpodobné závažné onemocnění. Snad může dojít i k vážné odluce (např. dlouhodobý pobyt v nemocnici, léčebném zařízení apod.) Pokud utrpíte ztrátu, dostanete za to plnohodnotnou náhradu: někdo originální, tvořivý a nápaditý vstoupí výrazněji do vašeho života, pokud se tak nestalo již loni. V plánech se bude dařit novým nápadům, těm převzatým spíše ne. Takže směle riskujte.


V čem vám přeje štěstí

Rok je v určitém slova smyslu kuriózní: rádi jste otevřeni a na jazyku máte to, co na srdci. Tento rok se ukazuje jako výhodné se trochu zklidnit. Zkuste raději aspoň občas řešit problémy skrytou cestou. Kuloární debaty se ukáží účinnější než oficiální jednání. Stejně tak fitness centra, bazény, tělocvičny, ozdravovny i lázně přinášejí prospěch. Problémy také pomáhají řešit návštěvy kostelů i meditace doma, prosby a modlitby.


Dobrá rada

Nejvíce potřebují radu ti, kteří jsou narozeni od 1. do 10. dubna, tam budou největší tlaky. Nechybí infarktové situace, u mnohých jsou pravděpodobná zranění a úrazy na cestách nebo infarkt jako následek stresu. Proto se snažte především zklidnit, a pokud už dojde k problému, nebraňte se léčení. Určitě vám to prospěje a také se tam (např. v lázních) budete dobře cítit. Nehledejte rušná, ale naopak spíš tichá, klidná místa.

TOP

Býk
(21.4-20.5)

Všeobecné tendence

Zatímco se vám mladým daří skvěle v práci a v kariéře postupujete, tak i v osobním životě máte úspěchy. Ale čím jste starší, tím více se ozývají zdravotní problémy. Váš letošní zdravotní stav bude odrážet přesně všechny vaše nedostatky ve správné výživě a správné životosprávě. To jste dosud snášeli lépe. Pravděpodobná je ztráta staršího člena domácnosti, případně jeho nemoc a vy ho budete muset opatrovat. Ve druhé polovině roku vaše výdaje převyšují příjmy, takže váš rozpočet asi bude třeba omezit. Výhodou takového jupiterovského aspektu je, že pokud trpíte nadváhou nebo máte jiné zlozvyky, začne se vhodný čas k jejich odstraňování. Květen a červen jsou ideální měsíce k provedení vážných rozhodnutí, jako je svatba, stěhování, koupě pozemku, velká cesta apod.


Domov a rodina

Váš domov by přivítal reorganizaci anebo investici do rekonstrukce, koupě nového bytového zařízení, případně do stěhování se do nového. Mnozí máte také doma náročné spolubydlící, kteří si potrpí na luxus a extravaganci. To vše vyžaduje peníze, hodně peněz a tak se snadno stane, že vaše výdaje převýší příjmy a to hlavně ve druhé polovině roku. Přitom všem, to, co dosáhnete vám v konečném důsledku bude dělat radost a z dlouhodobého hlediska se to ukáže jako správná investice. Nejvydařenější rodinné akce jsou od srpna do října. Ovšem nějaký faktor se vás bude snažit ve vašem rozletu brzdit. Upevňují se také kontakty se vzdálenějšími příbuznými.


Láska a manželství

Ať už je váš vztah zpečetěn sňatkovou smlouvou nebo žijete " na psí knížku ", tento vztah je osudový v dobrém i zlém. Jste si něco vzájemně dlužni a musíte se nyní spolu "trápit" i těšit. Více radosti v manželství si užijete v první polovině roku, ale pokud si plníte manželské povinnosti, tak může být i ta drahá polovina šťastná a úspěšná. Život bývá trochu okořeněný občasnými starostmi o toho druhého. Při

nevázané lásce si letos užijete mnohem více. Není vážného problému, který by zkazil vaše milostné štěstí a navíc, do budoucna jsou perspektivy stále růžovější.


Peníze

Finančně se letos daří dobře jak vám, tak i vašemu partnerovi. Vánoční odměny budou bohatší u vaší polovičky, zato vy však v pohodě zaplatíte pro celou rodinu letní dovolenou. Pokud bychom to chtěli rozebírat velmi detailně, nutno podotknout, že je dobré vést si doma hospodářskou knihu výdajů a hlavně mít o výdajích přehled. Neboť pokud váš vnouček tajně chodí do vaší peněženky, pak se nedivte, když občas budou penízky chybět.


Práce a zdraví

Nechci vás strašit, ale tento rok je vaše zdraví vystaveno opravdu pořádnému tlaku. Riziko zánětlivých onemocnění, infekcí, epidemií nebo eventuálního chirurgického zákroku (hlavně u starších) je po většinu roku značně vysoké. Jezděte skutečně opatrně, na přechodech pro chodce se rozhlížejte, aby vás něco nesrazilo. Pracovně se vám ale jinak bude docela dobře dařit. Nejlépe je svobodným umělcům, podnikatelům apod., protože si "šéfují" sami sobě a nemusí skládat účty jiné osobě. Je zde možnost získání nové práce nebo vyššího postavení.. Letos to máte docela fajn!


Cesty a studia

V první polovině roku vás cestování láká mnohem více než v té druhé polovině. A právě zde je riziko, že se neovládnete, přidáte plyn, překročíte rychlost... a havárie je tu jako vyšitá. Na druhé straně můžete právě na cestách při troše opatrnosti zažít ty nejkrásnější okamžiky štěstí a ty nejúžasnější zážitky. Na krátkých cestách je navíc s vámi vždy váš anděl strážný, takže pokud se něco stane, určitě přežijete. V cizině bych si však už tak jistá nebyla. To bych si už raději počkala na zimní lyžování, řekněme někde v Alpách. Na studiu se vám lépe daří na střední a základní škole, hůř na vysoké škole. Přednost byste mohli dát lehčí četbě před historickými romány, byť i ty mají někdy co do sebe.

Přátelství a plány do budoucna
Celý rok máte mimořádné štěstí na dobré lidi, přátele, starší členy rodiny, ale i spolehlivé kolegy - patrony, kteří pokud je třeba se vás zastanou, poradí slovem a pomohou také přiložením ruky k dílu. Jakékoli problémy se snadněji řeší, pokud máte dobrého, spolehlivého poradce, za kterého můžete dát "ruku do ohně". Podobně je to s plány do budoucnosti: projektujte, sněte, plánujte, ve všem se bude dařit. Pokud jste dosud skrývali před světem nějaký svůj záměr nebo úmysl, bude lépe když ho zveřejníte. Mohlo by se totiž stát, že vám někdo odhalí vaše tajemství a lidé by si to mohli nesprávně vysvětlit ve váš neprospěch.

V čem vám přeje štěstí

Vypadá to, že byste v tomto roce úspěšněji řešili své dílčí plány a zájmy lip než ty, které pokládáte za nejdůležitější. Ty třeba nadále připravovat, ale na samotné provedení záměru ještě nedozrál ten správný čas. Do léta vám hodně radosti a štěstí přinesou krátké cesty, ale také čtení, sledování běžných zpráv a informací. Ve druhé polovině roku je čas na vylepšení vašeho domova, případně koupi nového bytu nebo zahrádky. Rovněž vám přeje štěstí při upevňování rodinných vztahů, ze kterých se budete těšit, ale také ze slavností a jiných rodinných událostí. Možná vás dárky oslavencům budou stát hodně, ale vy na to budete mít. V lásce bude štěstí také větší než obvykle, na tento rok se těšte.


Dobrá rada
Nechte se vést svým vnitřním hlasem a instinktem, který vás správně provede celým rokem. Uvědomte si, že občasná deprese může budit pesimistické myšlenky, to je v pořádku. Ale ty nejhorší z nich v momentě zapomeňte: kritické jsou vždy jen dvě hodiny v týdnu, tak než by vás něco hloupého napadlo, jako první se podívejte na hodinky a řekněte si: "rozhodnutí udělám nejdříve až za dvě hodiny" - a svět bude snad potom zase růžovější.

TOP

Blíženci
(21.4-20.5)


Všeobecné tendence

Dobré časy vám pokračují. Když setrváte ve vyšlapaných kolejích, bude dobře. Pokud se rozhodnete "hodit výhybku" a trochu si v životě zaexperimentovat, také se vám povede dobře. Větší část roku budete také pociťovat příliv energie a odvahy, takže se do nových rozhodnutí pustíte s chutí a elánem. V takovémto roce vám snad ani nebude třeba číst horoskopy. Podobně ani ten co vyhrává se nemusí radit, jak naložit s výhrou. Bude to nový koníček nebo nová láska, co vám dají vítr do plachet, s nimiž poletíte? Také cesty vám přinesou krásné zážitky, je to na vás, jak se rozhodnete. V klíčových otázkách života jako jsou domov, manželství, práce a vaše osobnost se snažte mít situaci pod kontrolou. Je důležité, abyste byli vždy o všem včas informováni. Dopátrat se k informacím vám nikdy nedělalo problém, určitě tak tomu bude i letos.
 

Domov a rodina

Hojnost, radost, stabilita - to jsou pro tento rok hlavní atributy vašeho domova. Možné jsou příjemné osudové zvraty. Nejvíce radosti ze své rodinky vás čeká v době od července do září. Čekají vás oslavy, hosté a milé návštěvy, které přinesou pěkné dárky ... no bude pro vás radost žít. Nebojte se riskovat, spokojeně zorganizujte rodinnou párty a určitě to dobře dopadne. Nejlépe je uspořádejte hned pětkrát, pro velký úspěch je třeba je zopakovat vícekrát. Investice do bytu, bytového zařízení, eventuálně do zahrádky a hospodářství, pokud je máte, se vám rovněž vyplatí. Pokud je doma pohoda a nikdo a nic vás nerozčiluje, tak se i vy cítíte lépe a ve všem se vám lépe daří. Tešte se z tohoto vydařeného roku, ne všechny jsou takové.


Láska a manželství

Větší část roku je váš milenec resp. milenka jako nabroušený nůž. Stále něco vymýšlí. Pokud nejste oddáni, možná chce dosáhnout právě svatbu. Když už máte "chomout" na krku, bude se jednat možná jen o touhu milovat se častěji než dosud, případně bude chtít doma reorganizovat domácnost. Horší by bylo, kdybyste onemocněli na zánětlivé nebo infekční onemocnění, ale to by se nemělo stát. Druhá polovina roku je výrazně klidnější, doma vládne pohoda a štěstí. Stejně tak to je i na společných výletech, dovolené, na cestách a ve společnosti. Listopad a prosinec přinášejí nejvíce lásky a vzájemného porozumění. Štěstí v lásce, umělecké tvorbě, při nákupu pěkných věcí, ale i při vychutnávání krásy, hudby a umění

Peníze

Letos začaté finanční transakce mají dobrý spád. Jestliže tipujete, můžete vyhrát velké peníze. Každý den však není stejně úspěšný. Pokud chcete, abyste vyhráli hlavní výhru právě vy, poraďte se se spolehlivou věštkyní nebo kartářkou, abyste ten správný den neprošvihli. Toto je rok jen pro velké hráče, ne pro troškaře. Vaše zaměstnání vám také může přinést slušné peníze, lepší a stabilnější pozici hlavně v první polovině roku. Příjmy by měly převyšovat výdaje

 

Práce a zdraví

V práci se vám daří hlavně v první polovině roku a vy mladí nebudete mít problémy ani se zdravím. Ovšem s přibývajícími léty roste také riziko vzniku nějaké chronické nemoci. Letos si třeba dát speciálně pozor na hemoroidy, pohlavní nemoci a na dolní část močových cest. Proto na dovolené např. u moře nezůstávejte v mokrých plavkách, je to pro vás nebezpečné. Jinak nebudou se zdravím vážnější problémy. Ze strany vedení se vám letos budou zdát přehnané nároky v práci na preciznost, systematičnost a správně pozakládané doklady ve složkách. Pokud jste však sami sobě pánem, případně máte pod sebou podřízené, žádné podobné problémy nevzniknou. V křesle vedoucího se vám bude sedět skvěle a bezpečně. Těšíte se popularitě a oblíbenosti. Pokud nebudete jezdit opatrně, může být u vás zvýšené riziko fyzických zranění na cestách nebo také při sportu, ale i zvýšená podrážděnost, riziko zánětlivých onemocnění a infekcí


Cesty a studia

Cesty po moři, po sladkovodních řekách a ve vzduchu letadlem jsou pro vás bezpečné a doporučené. Autem třeba po silnicích jezdit opatrně a vždy mít s sebou rezervní kolo. Riziko defektu, objížďky nebo překážky na cestách je letos větší než jindy. Krátké cesty jsou mimořádně šťastné ve drahé polovině roku, naopak na cestu do ciziny jsou lepší aspekty do poloviny července. Pokud se plánovaná cesta neuskuteční, neboť např. onemocněla matka, strýc či kmotra a bude ji třeba opatrovat, berte to, že je to normální. S takovou či podobnou situací třeba počítat. Při studiích se vám také bude dobře dařit, hlavně při těch jednodušších, např. středoškolských studiích. Čtení časopisů, sledování zpráv v televizi, ale i práce s počítačem a hlavně s internetem přinášejí užitek a potěšení. Telefonování, faxy apod. jsou také prospěšné.

Přátelství a plány do budoucna

Jak jistě tušíte, nejspolehlivější přítel je na konci vašeho ramene...tedy především se spoléhejte sami na sebe. Vaši osvědčení, žoviální a energičtí přátelé jsou letos snad až příliš energičtí a podráždění. Mohou to být také jejich zdravotní příčiny, proč se vám nemohou věnovat tak naplno, jak byste od nich očekávali. Mnohem více citu a porozumění mají pro vás ti neoficiální přátelé a kamarádi. Avšak ani tu není jisté, zda budou vždy nablízku, když je budete potřebovat. Zkrátka bude nejlépe, pokud vy sami budete zdraví, v pořádku a budete schopni pomáhat svým kamarádům. Někdy to zas může být opačně a budou pomáhat oni vám. Tak už to mezi přáteli chodí: dnes ty mně, zítra já tobě .Co se týče plánů do budoucna, netřeba dělat sáhodlouhé plány, nejlépe je plánovat dovolenou a víkendy v tomto roce.


V čem vám přeje štěstí

Letos se vám daří vydělat resp. nějak získat (např. vyhrát) peníze. Doma máte skvělou pohodu a v zaměstnání máte úspěchy, hlavně když stojíte na "vlastní noze", jste nezávislí, případně ve vyšší funkci. Radost a úspěch vám stejně tak přinese cestování a poznávání svého okolí, jiných zemí a lidí, ať už přímo - cestováním nebo zprostředkovaně - knihami, časopisy, internetem atd. Vzhledem k tomu, že budete silnější než běžně a možná si dopřejete více tréninku, ale také více nápojů a živin, abyste měli dost sil, je třeba počítat s nárůstem svalové hmoty. Jinými slovy, je dost možné, že na hmotnost přiberete, ale protože to půjde do svalů a nebude to tuk, tak objemově se nezměníte, jen se zvýrazní svaly.


Dobrá rada

Jste úžasní, pokud dokážete "žít dneškem" (carpe diem - užij si dne, latinské přísloví). Život si vychutnáváte naplno a tvořivě přistupujete i k úkolům, které stojí před vámi, případně si je sami vymyslíte - z nadbytku sil a energie. Uděláte dobře, pokud budete mít pod kontrolou pití alkoholu, černé kávy, kouření cigaret, zkrátka užívání návykových látek. Ve stavu podnapilosti byste např. mohli ztratit nebo zapomenout někde na oslavě či u vody něco, co by vám chybělo a těžko se to dalo nahradit.

TOP

Rak
(22.6-22.7)


Všeobecné tendence
Vaši patroni jsou vám celý rok nakloněni a pomáhají vám, jak se jen dá. Opravdu bude pomoc potřebná, protože se také letos najdou nepřejníci, kteří vám chtějí dělat naschvály. Ale žádné obavy, dobro je silnější. Jen se nenechte vyprovokovat k agresivitě. Když vás ale někdo rozčílí, není zdravé to v sobě dusit, raději rozbijte šálek nebo sklenici, než byste někomu vynadali a pak čekali, jakou odplatu vymyslí on. Když se ráno vzbudíte, vždy si zkuste vzpomenout, co se vám zdálo. A koho jste ve snu přijali jako dobrého a pomáhajícího, s tím také spolupracujte. Ale pokud vám sen odhalí někoho zákeřnost a nepřejícnost, tak si na něho dávejte pozor i v bdělém stavu. Většina z vás si už těžké období zapříčiněné uranovskými změnami odtrpěla loni nebo už předloni. Málokdo z vás však pocítí negativní síly některých planet v plné síle. Naopak hojnost, stabilita, dostatek a akční řešení problémů mnohých z vás potěší a přidá na optimismu.


Domov a rodina

Nové okolnosti v rodině některé z vás posilní, jiné přímo zničí. Je třeba počítat s tím, že jeden z hlavních problémů bude v agresivním nebo nemocném členu domácnosti. Může jít o jeho zánětlivé nebo infekční onemocnění, ale možná také o operaci, infarkt a podobné vážné situace. Opět je ze všeho nejdůležitější vydržet první polovinu roku. Pak se situace mění, rodinné poměry se uklidní a naopak zavládne harmonie a pohoda. Nenechte se vyprovokovat k agresivitě. Nejšťastnější měsíce strávené s rodinou jsou od července do listopadu. Rodinné oslavy se vydaří.


Láska a manželství

Pro mladé jsou lepší aspekty na utužování volného svazku než na manželství. Netřeba spěchat, nic vám za rok neuteče a budete na něho vzpomínat v dobrém. Ti z vás, kteří hledají novou lásku, možná natrefí na zkušenější a praktickou osobu, která začne řídit váš osud. Pokud jste však už starší a asi vázáni manželským slibem, situace není tak snadná. Eventuální pokus o novou avantýru nemusí být korunován úspěchem.Někdo nebo něco vás v tom bude omezovat. V manželství si zas třeba zvyknout na nervózního, dominantního partnera, který chce pořád něco předělávat, měnit, vylepšovat ... a přitom ta vaše vyseděná fotelka byla tak pohodlná, tak proč kupovat novou?


Peníze

Celý rok jste po finanční stránce omezováni: možná termínovaným vkladem, možná výškou kapesného, případně musíte z vašich příjmů platit nějaké splátky apod. Při tom všem máte v sobě silnou ambici získat a dosáhnout ve finanční oblasti více. Pokud ne hned, určitě budou vaše snahy zúročeny ve drahé polovině roku: vaše vlastní příjmy by měly prudce stoupnout, hlavně pokud jste narozeni blízko východu slunce. Stejně tak to bude u těch, kteří máte slunce jinde, ale ascendent v Raku. O to horší je to s příjmy vašeho partnera nebo partnerky: riziko zhoršení finanční situace je velké. Proto nyní výdaje "potáhnete" vy, budete mít z čeho. Buďte hlavou rodiny!


Práce a zdraví

Zdravotně jste na tom lépe než jindy. A pokud toužíte po klidném pracovním místě, kde byste si odvedli svou práci a pak už měli klid, není překážek, abyste se k němu dostali, případně v něm setrvali. Oblast služeb, obchodu, zdravotnictví i školství poskytují širokou škálu takových zaměstnání (jistě i tam jsou špičkové místa, kde jsou stresy, ale o tom nemluvíme). Stojí zato riskovat a v průběhu roku změnit zaměstnání a možná se dopracujete k mnohem vyšším příjmům hlavně ve drahé polovině roku. Ovšem pokud jste na výsluní a vaše místo je lukrativní, není se co divit, že mnozí jiní po něm také touží a budou vám dělat "peklo na zemi", jen aby vás odtamtud vystrnadili. Takže: pozor na ně!


Cesty a studia

Svět fantazie, utopie, historických knih, románů a filmů vám nikdy nebyl vzdálený a nesympatický. Letos máte šance zlepšit se ve znalosti cizích jazyků, naučit se něco nového z oblasti počítačů, statistiky, ale i medicíny a jiných vědních oborů. Lehká četba, sledování televizních seriálů, čtení zpráv apod. vám také bude dělat radost. Pokud nejste pohodlní a odcestujete do ciziny ať už někde blízko anebo dál k moři, také se vám bude dobře dařit. Cestování a čtení jsou na tento rok pro vás oblíbenou činností, nebraňte se tomu. Čím více se poučíte a naučíte z historie a ze současnosti, tím méně vás jiní mohou zaskočit. Budete připraveni.


Přátelství a plány do budoucna

Snívejte, leťte na křídlech fantazie a představ co nejdále. Vaše sny nemůže nikdo omezovat. Pokud je ale chcete realizovat, zde již není vše tak snadné a hlavně to nejde najednou. Zkuste si utřídit myšlenky, uspořádat své plány do budoucnosti podle priorit, a to ještě v první polovině roku. Držte se svých zásad a vyjde to! Většina projektů se vydaří. Jeden z nich však uvízne. Ten si nechte jako nesplněný sen toho dalšího roku. Máte dobré a spolehlivé přátele, kteří vám budou i v tomto roce pomáhat. Zase až na toho jednoho, který bude očekávat pomoc od vás. Pokud to jde, neodmítejte pomoc. Neoficiální kontakty a vazby také přinášejí spoustu radosti, je tu jen riziko, že se prozradí. Při troše štěstí vše zůstane tak, jak si to přejete.


V čem vám přeje štěstí

Každý správný rak má své "klepeta", resp. páky a umí si jimi udržet to, na čem mu záleží. I vy se držte toho, co se vám už loni osvědčilo a štěstí zůstane s vámi. Naopak pokud začnete velmi vymýšlet a od základu budete chtít změnit svůj život, můžete padnout na „nos" a pak lze pokládat za štěstí, že se z toho vylížete se zdravou kůží. Ať už jste se loni setkali s novou lásku, novým přítelem nebo jste našli nové zaměstnání, letos se ho držte a můžete to pokládat za váš největší trumf roku.


Dobrá rada

Jste velmi citliví a není žádné umění vás vytočit z rovnováhy až do nepříčetnosti. V tomto roce by bylo velmi dobře, kdybyste se dokázali ovládnout, uklidnit a když se vás snaží někdo vytočit, abyste zbytečně nevybudili. Pokud nemáte lepší recept, použijte osvědčenou českou říkanku na "N" - nás nikdy nikdo ničím nemůže nasr .. , nazlobit, nebo naše nervy nevisí na niti a naše nálada nikdy neklesne na nulu. Nazdar!" Tím, že zůstanete klidní, nejvíce překvapíte a zneškodníte toho, kdo na vás vymyslel tu „habaďúru" a tím jste vlastně " souboj " vyhráli.


TOP

Lev
(23.7-23.8
)

Všeobecné tendence
Těšte se, Lvi a Lvice, toto je váš rok a ještě i ten příští budou příznivé účinky pokračovat. Na začátku roku to ani tak nevypadá, že by byl rok nějak mimořádný. Možná budete častěji šlapat na brzdu než na řadící páku, ale to nevadí. Časem se situace otočí. Co jste si v první polovině roku mohli dovolit jen občas nebo potají, to si ve druhém půlroku vynahradíte. Nicméně je to právě vaše energie a síla, ale také iniciativa právě z první části roku, kterým můžete děkovat za mimořádné úspěchy v létě, na podzim a ještě i dále, do podzimu dalšího roku. Eventuální ztráta někoho milého, která pravděpodobně nastala už loni nebo těsně začátkem tohoto roku, vás přebolí a už se nemusíte obávat dalších ztrát a trápení. Občasné pesimistické myšlenky vám pomáhají zahnat vaši přátelé a mazlíčci. Letošní eventuální problémy nebudou trvat věčně, nebojte se!


Domov a rodina

Vše, co do domova vložíte v první polovině roku, se vám bohatě vrátí v jeho druhé polovině. Až na jednu starost asi o staršího člena domácnosti je vše v pořádku. Ideální měsíce na klidné chvíle v rodinném kruhu jsou od října do konce roku, i když vánoční shánění dárků a všeho, co je třeba k štědrovečernímu stolu přinese také kus nervozity, tak to už bývá. Povzbuzující nápoje v tomto roce výrazně přispějí k příjemné rodinné pohodě, vykouzlí úsměvy na všech tvářích rodinných příslušníků. Dětem pak doporučujeme číst fantastické pohádky, ze kterých jim spadne brada, stejně jako z jiného opojení dospělých.


Láska a manželství

Pokud něco doma neklape, není divu, když budete kromě sebe z toho vinit i svoji polovičku. Vina je prý ovšem vždy na obou stranách. A u některých z vás dokonce vznikne pocit, že právě ta vaše polovička nese větší pocit viny. To může způsobit delší a opakované výměny názorů, ale pokud jste s ním/ní neskončili už loni, letos rozchod nehrozí. Při tom všem vám mladším a hlavně volným kvete více květů těstí (co jen duchem) hlavně ve druhé polovině roku. Jistěže jste volnější v pohybu a nevázanější ve vyjadřování se, eventuálně ve vyznávání lásky, nicméně to není hřích. Přechodný vztah se dokonce může vyvinout v něco vážnějšího, možná v trvalý vztah, který jednou (i když asi ne v tomto roce) skončí manželstvím. Kroťte svou touhu po požitcích v jídle, pití a v lásce. Vše je třeba dělat s mírou, i nakupovat šperky, šaty a hezké věci. Faktem je, že si letos můžete dovolit dvakrát tolik jako po jiné roky.


Peníze

S penězi nebudou v tomto roce problémy. Obzvlášť dobře se vám bude dařit v politice, ve státním sektoru, ale rovněž historikům, kunsthistorikům, archeologům, statistikům a lékařům, kteří léčí chronické nemoci. Stejně tak ani vaše polovička nepocítí nedostatek financí, ledaže by si chtěla koupit ponorku. Tam by mohla na tomto projektu zkrachovat. Vy i vaše polovička si chraňte v tomto období oči, abyste snad nedej Bože neoslepli. Je to totiž druhý konec zdánlivě odlišného problému. Pokud jste na volné noze, umělci nebo vlastníci firmy, bude se vám také po finanční stránce dobře dařit. Na tento rok se těšte


Práce a zdraví

Náhle osudové zvraty v zaměstnání jsou možné jak v tomto, tak v následujícím roce. U některých z vás se změna udála už loni. Někdo nebo něco vás nutí, abyste v práci spěchali a konali možná až nepromyšleně, tedy v chvatu a bez rozvahy. Vám však prospívá přesný opak: klid, rozvaha a uvážlivé jednání. Nedejte se nikým a ničím vyvést z rovnováhy, klidu a uvážlivosti. Vaše intuice vás vede správným směrem a vaši zkušení starší patroni také. Která složka ve vás zvítězí? Udržíte se "v křesle" nebo zvítězí ti, co do vás pořád „vyrývají"? Pravděpodobnost je sice půl na půl, ale v osudu to už máte dávno napsané, jak to s vámi bude dál a do které skupiny se zařadíte. To ale ani já nevím. Spojte se s dobrými silami a bude vám dobře, to je jediná rada. Zdravotně budete v pořádku, pokud se budete šetřit a budete opatrní..


Cesty a studia

Zatímco v první polovině roku je riziko zranění na silnicích mimořádně vysoké a je třeba dodržovat předepsanou rychlost a ještě si dávat pozor na protijezdce, jestli náhodou nevjedou do protisměru, tak ve druhé polovině roku máte na cestování zelenou a také na leccos jiného. Vaši andělé strážní vás budou ochraňovat před vším zlým a pokud by se i něco přihodilo (např. někdo by do vás naboural), pojišťovna vám škodu uhradí, nebojte se. S cestováním letadlem byste si však mohli dát na pár let pokoj, nejen v tomto roce. Hlavně si zjistěte, či není pilot narozený ve znamení Berana - to by bylo špatné. Cestování na internetu je samozřejmě podstatně bezpečnější, ale zas ... tam vás slunce neopálí, voda neochladí...


Přátelství a plány do budoucna

Máte široký diapazón (okruh) přátel a s většinou z nich budete skvěle vycházet. Někteří vám možná závidí ať už váš vzhled, byt nebo postavení, ale i ti se budou snažit s vámi vycházet v dobrém. Že by se spoléhali na to, že by mohli mít z vás jednou výhody? S přáteli vám bude výborně. Vaši patroni pomáhají vám, vy zas pomáháte jiným. I plány do budoucna můžete směle připravovat, vaše perspektivy jsou velmi světlé, pokud se chci vyhnout silnému slovu "růžové", ačkoli ani to není daleko od pravdy. Na jejich přípravu využijte hlavně první polovinu roku, pak už přijdou jiné starosti a hlavně radosti.


V čem vám přeje štěstí

Letos se naplní heslo "komu pan Bůh, tomu všichni svatí". Pravděpodobně se dočkáte tohoto naplnění až ve druhé polovině roku a pokud jde o realizaci plánu, ke kterému je třeba mnoho byrokratických souhlasů, možná se samotná realizace uskuteční až příští rok. Ale důležité je, že se vám bude dobře dařit téměř ve všem a můžete si dovolit víc než jindy.


Dobrá rada

Vám mladým ani netřeba radit, jak investovat peníze, kam zařadit svou lásku a jaký program si vybrat na které období. To budete vědět sami. Pro vás starších ale mám radu: nepodceňujte první příznaky chronické nemoci. Raději navštivte lékaře a zažeňte všechny zdravotní neduhy na kilometry od vás. I z maličkosti by za pár let mohl vzniknout vážný problém.


TOP

Panna
(24.8-23.9)


Všeobecné tendence
Před vámi je úspěšný rok bez sebemenších vážnějších nebezpečí. Stejně jako loni můžete existovat bezpečně a v pohodlí bez toho, abyste vyvinuli nějaké úsilí. Vaše hodnoty zůstávají nedotčené a neporušené, dokonce aby zůstalo vše „po starém" se výslovně doporučuje. Osudové zvraty mohou být jen ve váš prospěch, takže ani toho se není třeba obávat. Vlastním rozumem a vlastním přičiněním jste schopni zajistit si velmi příjemnou existenci. Už od léta byste se měli připravovat na jeden z nejúspěšnějších roků života, který se opakuje tak jednou za 12 let. Chcete-li dosáhnout něco víc a mít se ještě lépe, tak hlavně ve druhé polovině tohoto roku jsou pro přípravu toho všeho ideální měsíce. Zatím netřeba budit žádnou pozornost ani rozruch, ale roztočit tajné páky bude třeba už dnes. No a pokud jste se narodili tak hodinu až dvě po východu slunce, vaše slavné chvíle začnou snad již v tomto roce! Zůstává tu ale loňský problém a to je, že si musíte vždy ověřovat spolehlivost informací. To, o čem nevíte a jen to předpokládáte, nemusí být vždy tak, jak jste si mysleli. Také pozor na rozhodnutí vykonané pod vlivem alkoholu.


Domov a rodina

Doma se nedějí žádné vážnější změny. Netřeba se ničeho obávat, všechno jde po starém. Pokud si chcete obnovit byt, dům nebo zahrádku, budete asi celý první půlrok překypovat dostatečnou energií, abyste dosáhli svého cíle. Pokud chcete cestovat se svou rodinkou, netřeba se výletů letadlem po světě bát. Doma vám nehrozí tragická smrt ani žádná nemoc. Nejvíce radosti zažijete v kruhu rodiny a přátel v listopadu a v prosinci. Zájem o to, abyste zorganizovali párty je již od října. Také v lednu je dost časoprostoru na podobné rodinné akce a oslavy. Od března do září se asi budete věnovat jiným aktivitám.


Láska a manželství

Pokud chcete na více místech zkoušet štěstí v lásce, bude před vámi perný rok. Riziko odhalení nevěry, žárlivých scén a boje o vás je velmi vysoké. Dokonce možná jeden ze soubojů vzdáte a přijdete tak o jednoho milence resp. milenku. Zato když se budete držet v této oblasti starých, osvědčených a spolehlivých cestiček, nic vám nehrozí. Pokud jste volní a v tomto roce se rozhodnete vstoupit do stavu manželského, máte na to požehnání hvězd. Čím pevnější a legálnější je váš svazek, tím lépe se vám v něm bude dařit. Se svou zákonitou láskou prožijete ideální rok v perfektním vzájemném porozumění a harmonii. Vzhledem k této skutečnosti si odstavec "láska" ani nemusíte číst. I tak všechno dobře dopadne. Dávejte si pozor na labužnické a jiné rozmary, aby vám přehánění neuškodilo. Někdy se člověk zamiluje právě tehdy, neboť více touží po lásce. V nákupech šperků a šatů se raději omezte.


Peníze

V první polovině roku převládají výdaje nad příjmy. Buď jsou příjmy nižší anebo jste se rozhodli více investovat. Potom si bude třeba počkat, až se vám doplní finanční zdroje. To se ale stane až ve druhé polovině roku. Mezitím budete mít pár, doufejme že jen slovních, soubojů se svými kolegy nebo s těmi, kteří by byli rádi na vašem místě. Nebude to lehký souboj, potřebujete posily. Nikdy nebojujte sám(a) proti většině, v jednotě je síla. V prvním půlroku je pro vás nejlepší se spojit s lidmi narozenými ve znamení Býka, tedy to platí pro první půlrok, ale vhodné jsou i jiná znamení. Ideální měsíc na zlepšení vašich financí je září a říjen. Čas není vhodný na velké nákupy, investice a jednání. Pokud investujete, tak rychle se vám to nevrátí. Nebezpečné jsou hlavně první dvě období, kdy vám štěstí nepřeje ani při chytání zlodějů a v té době by vás mohli vykrást nebo vám na cestách ukrást peníze. Buďte proto opatrní!


Práce a zdraví

Práce a podávání dobrých výkonů - to je pro vás v tomto roce dvousečná zbraň. Jsou tu šance dosáhnout ve vašem zaměstnání, či už v běžném zaměstnaneckém poměru nebo ve funkci vedoucího, skutečně neobvyklé úspěchy. Otázka nezní, zda být podřízeným nebo nadřízeným, ale do jaké míry vyčerpáte své síly a kolik z nich siponecháte, jak se regenerujete a odpočíváte a jak se staráte o své zdraví. Faktem je, že pokud máte svou práci rádi a po psychické stránce vás uspokojuje, tak to blahodárně působí i na vaše fyzické tělo. Ano, odpoutat se od problémů tím, že se ponoříte do pracovních problémů, to je výborné řešení nejedné situace. Buďte tehdy opatrní! Pozor na mlhu a alkohol, tedy na jízdu pod jeho vlivem.


Cesty a studia

Chcete-li tento rok cestovat, využijte k tomu první polovinu roku, případně podzim od října až do prosince. Tehdy jeďte na mimosezónní dovolenou. Cesty k závěru roku sice nebudou dokonalé, ale zato na lásku a poznávání, případně na nakupování suvenýrů, je to dobré období. Třeba také počítat s problémy, kvůli kterým se některá plánovaná cesta neuskuteční. Na druhé straně, nemáte nejmenší potřebu někam daleko cestovat, vždyť doma je vám dobře a v podstatě vám nic nechybí. Pokud bez cest nevydržíte, tak je zkuste oddálit např. na příští rok a to už bude něco jiného. Zato cesty na křídlech fantazie jsou vítány.


Přátelství a plány do budoucna

Rok je jako stvořený „na zkoušku ohněm" v přátelství. „Plevel" odpadne a jen ty pravé přátelské vztahy zůstanou. Při tom všem by bylo vhodné zkoušet osud v době od jara do podzimu. Totéž platí o vašich plánech do budoucnosti: nenechávejte je na poslední chvíli. Jisté je, že staré, osvědčené vztahy budou vzkvétat i v tomto roce. O těch nových se to říct nedá. Také je dobré si ujasnit, zda v té - které osobě hledáte přátelství nebo lásku. Je třeba počítat i se ztrátou jednoho ze starých přátel. Zdraví a věk dělají své, tedy hlavně když zdraví odejde a začnou problémy.


V čem vám přeje štěstí

Celý rok vám přeje štěstí v hledání a nalezení spolehlivých přátel a patronů. Dařit se vám bude v práci ve státním sektoru, ale také v podnikání. Od léta se vyplatí tajně připravovat změnu nebo nové plány. Neoficiální rokování a jednání budou odměněny úspěchem. Je třeba se držet osvědčených zvyků a kontaktů, tam vám nehrozí zklamání.


Dobrá rada

Jelikož máte skvělý rok, užijte si ho plným douškem. Vaše kořeny se mohou opět lépe rozrůst a hlouběji zapustit. Zas si můžete nahromadit trochu majetku (i když ne moc) v podobě auta, nábytku, bytu atd. A protože to, co nevíte, je proti vám, tak pro tento případ si zabezpečte jiného člověka resp. lidi, kteří by se informovali, či vám někde něco nehrozí a hned by také udělali vhodná opatření. No a vy tak můžete klidně a tvrdě spávat.


TOP

Váhy
(24.9-23.10)


Všeobecné tendence
Milé, něžné a krásné Váhy! Letos vás čeká mimořádně těžký první půlrok. Riziko zraněni, úrazu, zánětlivého onemocnění nebo eventuální operace je skutečně velmi vysoké, neměli byste to podceňovat. Ve vašem životě jsou možné také jiné osudové zvraty. Kdybyste měli azyl, kam byste se mohli přemístit v první polovině roku (něco podobného jako je brloh medvěda, ve kterém prospí celou zimu), tak to by bylo pro vás ideální řešení. Pokud takový azyl nemáte, další vhodný způsob překonávání problémů je spojit se tělem i duší s jinou osobou narozenou v jiném vhodném znamení, abyste dohromady tvořili jednotku, která by měla dobré aspekty. Jedna z možných voleb je kombinace se Lvem, ale také s Blíženci či jinými, ale ne všemi znameními. Druhá polovina roku již přináší štěstí, radost, a pokud vydržíte, dočkáte se sladké odměny. Vás, kteří jste se narodili v říjnu čeká nové zapojení se, u někoho to bude v lásce, u jiného v přátelství nebo v zaměstnání. Pokud je vám už víc než 90 let, to nové zapojení by mohlo být i úkol andílka, tedy pokud by vám při nějaké operaci zkolabovalo tělo. Proto raději varuji, aby se to nestalo. Na to máte ještě čas!


Domov a rodina

Doma, v rodině sice není jednoduchá situace, bude však mnohem lepší, když se zapojíte do společného řešení rodinných problémů, než kdybyste se starali jen o své starosti. V rodině je síla, stabilita a moudrost. Problémy budou hlavně v první polovině roku a některé z nich jsou právě ty vaše. Samozřejmě že pokud vám něco je, rodina si o vás dělá starost, ale jsou zde i problémy jiného druhu. Léky, patroni a všechny „dobré duše", které jsou kolem vás, pomohou. Po náročném období si už v prosinci všichni vydechnete, že je doma konečně klid. Od Mikuláše vládne pohoda a Vánoce jsou to nejlepší období v roce.


Láska a manželství

Letos je vám ve volném svazku lépe než v manželském a to hlavně v první polovině roku. Na jaře až do léta můžete zažít nádherné chvíle plné lásky, citu a vzájemného porozumění s jinou krásnou osobou, která má hezké vlasy, zuby, úsměv ... no zkrátka má šarm. Nová známost možná potrvá rok - dva, ale i tak to stojí za to. Zažijete něco hezkého, nebraňte se tomu a ani potom nelitujte, pokud by to skončilo. Nebojte se, přijde zase nová láska. Právě naopak, pokud by vztah přerostl do pevného vztahu, možná byste se zklamali v lásce a poznali svoji polovičku z té nejhorší stránky. V tomto čase budete mít chuť plýtvat penězi na pěkné věci a energií na všechny druhy požitků, jídla, pití a milování nevyjímaje.


Peníze

Velká část financí je blokována, ať už vázaným účtem nebo jinými okolnostmi. Přitom všem budete ale s financemi zcela spokojeni. Ve výhledu jsou velké peníze v první polovině roku. Ve druhé polovině se budete asi snažit naspořené peníze investovat. Osud vám však přeje a nedopustí, abyste se dostali do finanční krize. Od října do prosince budete maximálně spokojeni, protože máte za co chystat pohoštění pro vaše hosty při oslavě narozenin. Můžete nakupovat hezké věci a těšit se ze života - možná na cestách a hlavně to máte z čeho zaplatit..


Práce a zdraví

Ve vašem zaměstnání vládne celý rok stabilita a jistota. Ať už jste jako řadový zaměstnanec nebo nahoře ve vedení firmy, daří se vám dobře a máte pracovní úspěchy. Vaše zdraví však do značné míry závisí na tom, kolik energie, sil a času věnujete práci. Pokud přiměřeně, tak si i zdraví můžete uchovat skvělé. Pokud se však kvůli problémům v práci budete příliš rozčilovat anebo kvůli dosažení lepšího výsledku v práci tam budete trávit čas potřebný na spánek a odpočinek, pracovně bude sice vše o.k., budou vás chválit, ale vy můžete skončit na nemocničním lůžku. Lepší finanční ohodnocení můžete očekávat v první polovině roku, ale ani pak to nebude špatné. Pozitiva práce jsou, že vás uklidní a povzbudí, ale jen tehdy, pokud se nebudete stresovat kvůli domácím problémům a místo toho se jí budete v klidu věnovat. Důležité je, že vás práce baví.


Cesty a studia

Ukažte světu, že když už je zle, patříte mezi ty moudré, kteří se učí na cizích chybách a nikoliv mezi ty, kteří se učí až na chybách vlastních. Buďte prozíraví a máte v tomto roce šance si nastudovat spoustu věcí, které vám pomohou udržet se v perfektní kondici. Nejen studium, ale i samotné cestování a poznávání nových míst, zákoutí ba možná i zemí, ukazuje vhodnou cestu, jak přežít rok "bez ztráty kytičky" a pak si můžete říct, že "život je krásný". Možné jsou nové kontakty na cestách a poznávání nových nádherných míst. Nebojte se riskovat a měnit např. lokalitu, kam půjdete, způsob přepravy apod. Alespoň na cestách se vám to určitě vyplatí. Na studiích základního i vyššího typu se vám bude stále dařit dobře. Období vhodná na nákupy a prodej jsou současně vhodná i na cestování, nebudeme to dvakrát zdůrazňovat. Letadlo se zdá být jako nejvhodnější a loď jako nejméně vhodný dopravní prostředek. Auto, autobus a vlak jsou v pohodě.


Přátelství a plány do budoucna

V
první polovině roku to vypadá tak, že každý kdo se mile tváří, nemusí být ještě váš přítel. Možná vám v koutku srdce nejeden z nich závidí vaše postavení, peníze nebo hezkou manželku/manžela a chce od vás něco získat. S vašimi detektivními schopnostmi však všechny falešné lidi včas odhalíte a od léta se můžete těšit z upřímného přátelství a krásných vztahů. Eventuální společná dovolená s přáteli by nebyl chybný krok. Možné jsou nové kontakty či nová přátelství. V létě se možná snoubí přátelství s láskou ... kdo ví? S jedním však třeba počítat. Na staré přátele, učitele, vůdce i trenéry už „lezou" nemoci a jeden z nich bude zřejmě rád, pokud mu trochu pomůžete. Udělejte to, on vám pomohl již mnohokrát, nyní máte vy možnost se odvděčit a uctít starého přítele.

V
čem vám přeje štěstí
Více než peníze je snad jen láska a to nejen ta tělesná, která bývá mezi mužem a ženou, ale i duchovní. Ať už je to vaše rodina, přátelé, děti nebo váš partner/ka, letos se od nich dočkáte hodně lásky a porozumění. Ba dokonce pokud by vám něco z toho dosud chybělo (či už přítel, manžel nebo dítě), letos se můžete dočkat milého překvapení. Nový kontakt je více než jistý. Samozřejmě kromě lásky to může být i nové zapojení v práci, která bude lepší a dobře placená. To už však závisí od vašeho osobního horoskopu a hodiny narození. Ta upřesňuje, o kterou oblast života půjde. Pro ty, co si už na této zemi splnili své poslání, může jít o nové zapojení ve vyšších sférách, možná přibudou „andělské křídla". Ale tak se mi zdá, že tu máte ještě na světě dost toho, co třeba udělat a plno nesplněných úkolů. Tak "tam nahoru" ještě nespěchejte . Mnozí vás potřebují.


Dobrá rada

Ukažte světu, že vaše Váhy znamenají vyrovnanost, ne váhavost a že máte cit pro míru a víte, kdy je třeba říci dost a naopak, kdy třeba ještě více přidat. V tomto roce je mimořádně důležité, abyste se nerozčilovali ani o centimetr více než je nezbytné, abyste si zachovali smysl pro objektivitu a spravedlnost. S chladnou hlavou a horkým srdcem vyřešíte všechny problémy a bude se vám skvěle dařit.


TOP

Štír
(24.10. -22.11.)


Všeobecné tendence
Oproti loňsku nejsou v první polovině roku žádné výrazné změny. Radosti a starosti vám však zůstávají. V maličkostech sice vznikají nesrovnalosti a problémy, ale v podstatných věcech se vám daří. Jeden starší člen rodiny vyžaduje vaši péči. Pokud jste vy sami starší a už loni jste trpěli chronickou nemocí nebo nějakým zdravotním problémem, tak v tomto roce problém zůstává. Vy mladí prožíváte téměř bezstarostný půlrok. Povzbuzeni úspěchy byste mohli "usnout na vavřínech" a zapomenout na jisté společenské, dopravní nebo jiné pravidlo ... no a to se ve druhém půlroku nevyplácí. Pokud se ale budete držet zákona, tak ve druhé části roku vám bude dobře, ba přímo výborně. Avšak vy hazardéři se zdravím a se životem dostanete odplatu. Na lásku, cestování i nákupy menšího charakteru je ideální podzim a vlastně ještě celý prosinec. Vaše intuice vám pomůže vyhnout se úskalím.


Domov a rodina

Vaše letošní trumfy doma, v rodině jsou: invence, snaha změnit zažité zvyky, tradice a přinést novoty do bytu, rodiny, do způsobu rodinných oslav atd. Většinu roku máte také dostatek energie na to, abyste své záměry zrealizovali. Negativem je, že na vás i letos zůstává nějaká starost týkající se staršího rodinného příslušníka. Pokud jste vy sami starší, tak budou mít mladší členové starost s vámi, zvláště pokud trpíte nějakou chronickou nemocí. S letní dovolenou, kterou plánujete v hlavní sezóně, mohou vzniknout problémy. Více radosti v rodinném kruhu zažijete v prvních a v posledních třech měsících roku. Asi už loni jste překonali ztrátu člena rodiny, nyní už žádná další ztráta nehrozí.


Láska a manželství

Opět je tu krásný rok na lásku a doporučuje se brát znovu vázaný vztah ne vlastnicky a žárlivě, ale raději volněji. Pokud jde jen o milenecký vztah, o to lépe. Všechno hezké z loňska zůstává i v tomto roce. Nejkrásnější chvíle se ukazují v první polovině roku. V novém vztahu může být problém alkohol a omamné látky, u starších vztahů nic takového nehrozí. Vy už máte svou vyzkoušenou míru, kolik vínka či pivka snesete a kolik vám jich udělá dobrou náladu a kdy už třeba přestat. Pokud ale máte partnera staršího nebo s chronickou nemocí, je tu problém hlídání, ke konci roku možná i financí, hlavně když pojišťovna neproplácí léky apod.. V tomto čase pociťujete až přehnanou milostnou náklonnost, jste majetničtější a žárlivější než běžně.


Peníze

Pokud máte trvalé zaměstnání, vaše situace se vylepšuje. Dokonce stojí zato přijmout pracovní nabídku na dva - tři roky. Vy, kteří umíte cizí jazyky a rádi cestujete, byste si mohli najít práci a vydělat více peněz v cizině. Hlavně v posledních třech měsících roku se stejně tak daří překladatelům a těm, co píší vědecké články. Pokud jste živnostníci, umělci nebo podnikatelé, vaše situace je výborná. Vždy si jen předem dojednejte honorář, nechejte si to písemně potvrdit a nebudou problémy. V tomto roce byste zvládli i dva druhy práce současně a to hlavně v jeho druhé polovině. Jen se nepřepínejte, jinak by to bylo docela uspokojivé.


Práce a zdraví

Pokud jste loni či předloni skončili pod nožem chirurga, další zákrok vás už nečeká. Když tomu tak nebylo, nedali jste si říct a přepínali jste se v práci, při plnění domácích povinností apod., chirurgický zákrok vás teprve čeká (já jsem si také nedala říct a naplnily se moje vlastní slova, ale už mám, chvála Bohu po zákroku). Zato ještě stále jsou pravděpodobná zánětlivá onemocnění a různé druhy zranění. Může jít o symbolické zranění, tedy myslím tím vzájemné hádky nebo urážky např. v práci, ale i doma, můžete přijít o zaměstnání (u starších může jít o definitivní odchod do důchodu). Rozhodně třeba očekávat v práci změny. Pokud tomu tak bylo už loni, další změny již být nemusí. Příznivé hvězdné vlivy zaručují, že pokud vy mladší byste přišli o původní pracovní místo, tak snadno si ve druhém půlroku najdete něco jiného.


Cesty a studia

Cesty lodí, vlakem, autobusem či jinak (i na saních) po souši přinášejí radost, nadšení pro cestování a mnoho hezkých zážitků. Letadlo je ale pro vás nebezpečné, ať už jím cestujete na krátkou nebo na dlouhou vzdálenost. Podobně se potěšíte z každé návštěvy co přijde k vám i z té, kam se vydáte, ať už pěšky nebo dopravním prostředkem. Cesty do ciziny jsou do léta pod šťastným vlivem hvězd, krátké cesty budou úspěšnější ve druhé polovině roku. Ale i zde jsou rizika havárie na silnicích, jezděte opatrně a jeďte jen na známé, osvědčené místa a adresy. Letos se možná zklamete ve vaší oblíbené destinaci a více tam nepojedete (ačkoli prý "nikdy neříkej nikdy") Ve studiích se střídají úspěchy s neúspěchy.


Přátelství a plány do budoucna

V tomto roce se netřeba obávat žádné ztráty milého přítele. Všechny staré, osvědčené vztahy zůstávají a přátelství krásně vzkvétají. Můžete si dovolit dělat sáhodlouhé plány do budoucna (nemusí to být sice pětiletka, ale plán na příští rok s pěknou perspektivou). O všech vážnějších rozhodnutích se s důvěrou poraďte se svým vůdcem, učitelem, trenérem či guru a hlavně ve druhé polovině roku doceníte jeho cenné rady. Mezi přáteli je ale jeden, který se tváří jako přítel, ale potají proti vám kuje pikle. Ale i vy máte své nazvěme je neoficiálně, „tajné páky" a zkuste si prozkoumat, kdo to je. Hlavně nedávejte hlavu do písku, ale chtějte být vždy o všem informováni. Tak to bude asi jednodušší. Osudové setkání, nazvěme to náhoda, pomůže dořešit všechny problémy.


V čem vám přeje štěstí

Do léta vám přeje štěstí ve finančních otázkách a pokud jste už loni nenavázali kontakt se vzácnou osobou, tak v tomto roce stále máte šance uchopit si své nemateriální štěstí a najít oporu a spojení s jinou milou osobou. Sympatie budou vzájemné a pomoc stejně tak. Toto spojení může pokračovat roky, nevzdávejte se ho neuváženě, takové zas tak brzy znovu nepřijde. Osud je vám rovněž dlouhodobě nakloněn a pokud nedojde k osudovému pozitivnímu zvratu v tomto roce, tak buď tomu tak bylo už loni nebo je to ještě před vámi. Další váš trumf je vaše intuice. Můžete se spolehnout na své sny a zkuste si je vyložit na základě ne obyčejného snáře, ale pomocí psychoanalýzy. Existuje knížka "Výklad snů" od Ericha Fromma: kdo je k vám ve snu milý, ten to s vámi myslí opravdu dobře i v realitě. Ale pokud vám ve snu někdo jakože ubližuje, dejte si na něho pozor i v bdělém stavu.


Dobrá rada

Jestliže jste loni nezvládli svou roli, či už starost o staršího člena rodiny nebo starost o vlastní zdraví apod., máte stále šanci se statečně vypořádat s problémem. Přijměte výzvu osudu a řešte to, s vaší intuicí to určitě zvládnete. Ve druhé polovině roku se od vás snad až příliš toho čeká v zaměstnání, hlavně pokud jste ve vedoucí funkci. Pozor na to, abyste měli veškerou pracovní agendu v pořádku, jinak bude kontrola nemilosrdná. Anebo se ještě může kvůli přepracovanosti zhoršit zdraví. Pokud na to nemáte, raději se vzdejte a bude klid


TOP

Střelec
(24.10. -22.10.)


Všeobecné tendence
Vypadá to tak, že letos budete tak velmi překypovat energií, že pomalu nebudete vědět, co s ní. Na to tu ale máme fitness centra, plovárny, fotbalové stadiony apod. Pokud však máte zahrádku a vinohrad, tam se naděláte až - až a navíc z toho bude i užitek, např. v podobě plných sudů vínka. Abyste to potom ale zas nepřehnali s jejich konzumací ve snaze udržet si plný počet sudů v normě, protože bude lepší úroda než jindy a to díky vaší starostlivosti. Otevírají se před vámi nové perspektivy, takže pokud máte možnosti cestujte, studujte, poznávejte a k tomu si dělejte velké plány do budoucna. Prakticky téměř bezrizikový rok bývá málokdy, proto si ho vychutnejte "do dna"! Ideální měsíce na aktivity nejrůznějšího druhu jsou první dva a poslední tři v roku, tedy spíše podzim - zima než jaro - léto. Tehdy se sice nic vážného neděje, ale mohou vzniknout každou chvíli menší třenice v manželství, s rodinou apod. Vše se však mimořádně rychle urovná. Vaše fyzická přitažlivost bude tak silná, že není divu, pokud doma vznikají žárlivé scény. Když jste ještě svobodní, pro vás o to lip, nemusíte se pro nějaký ten polibek nikomu zpovídat.


Domov a rodina
Doma je vše v pořádku až na eventuálně jednoho člena rodiny - alkoholika. Kéž by to byl abstinující alkoholik, ale nevypadá to tak. Jinak vládne pohoda, láska, vzájemné porozumění a snaha vzájemně si pomáhat. Štěstí váš domov neopouští. Není třeba nic podstatného měnit, možná jen menší vylepšení domácnosti, případně generální jarní a pak podzimní úklid. To je všechno. Pokud si chcete domov zkrášlit několika kusy antického nábytku, bude to skvělá investice a zůstane to vašim dětem. Lépe než bezpečnostní zámky ochrání váš dům vaši patroni. Osud zařídí, aby se nic špatného v domě nestalo. Zato dobře zavírejte vodovodní kohoutky, protože stačí trocha neopatrnosti a voda vám může dům vytopit. Nicméně pojišťovna by škodu i tak proplatila.

Láska a manželství

Neuspořádaný milostný život vám může v tomto roce nadělat v životě pěkný galimatyáš. Pokud jste svobodní, je pochopitelné, že potřebujete svou energii nějak vybouřit. Když se dáte touto cestou, máte celý rok o program postarané, hlavně když si špatně naplánujete rande. Zato v manželském nebo uspořádaném partnerském vztahu je situace úplně jiná, zde vládne láska, harmonie a pohoda. Váš partner je s vámi (i s vašimi milostnými výkony) maximálně spokojený. Malinké zádrhely jsou možné, ale vcelku je to ideální rok.. Pozor však dávejte na přejídání se, utrácení peněz za luxusní věci, přehánění v milování i v pití.


Peníze

V tomto roce se nedoporučuje velmi experimentovat se zaměstnáním ani se zdroji příjmů. Příjmy jsou takové jaké jsou, změnou zaměstnání asi lepší nebudou. Tímto směrem vám květy štěstí asi nepokvetou. Nejlepší je setrvat v pozici jaká byla loni. Finančně nemáte dobrý "nos" na to, kam a kdy investovat, hlavně ne v prvním půlroku. Raději ponechte aktivity tohoto druhu na svého partnera/partnerku. Minimálně dejte na dobré rady, které dostáváte. Stejně tak ani živnostníci, svobodní umělci a podnikatelé nemůžou počítat s pronikavým úspěchem v těchto oblastech. Svěřte proto "kormidlo toku peněz" do jiných spolehlivých rukou a vy jen dělejte, co máte dělat.. Dejte si také pozor na zloděje a podvodníky. Nebuďte příliš důvěřiví!


Práce a zdraví

Pokud jste mladí, máte skálopevné zdraví. V tomto roce se asi ani vy starší nebudete stěžovat na nemoc, pouze pokud jste v minulosti něco zanedbali a nyní se ozývá chronický neduh. V práci se vám bude lépe dařit, pokud jste ve vedoucí pozici a máte pod sebou spolehlivé zaměstnance. Avšak i když nejste ve vedoucí funkci, nestojí za to měnit zaměstnání. Letos se soustřeďte na jiné hodnoty, které život přináší. Díky vaší skvělé letošní fyzické kondici si však můžete dovolit více se namáhat při manuální práci a to i v případě, že jste intelektuálně založeni a preferujete duševní práci. Berte to tak, že fyzická námaha vám ještě více posílí vaši kondici (nebo že byste to brali jako vedlejší zaměstnání? Jinak, míchat maltu např. na stavbě vlastního domu, to není ostuda!) Je to super rok!!!


Cesty a studia

Na kratší cesty a návštěvy jsou vhodné jedině první dva a poslední měsíc v roce. Zato na cesty do ciziny jsou dobré aspekty od léta prakticky až do konce roku, teda jen s výjimkou listopadu. Kromě toho třeba letos podobně jako loni počítat s určitými překážkami, kvůli kterým se některé cesty neuskuteční. Možná vás zdrží neodkladná záležitost nebo se budete muset starat o staršího člena rodiny, kvůli kterému nikam nepojedete. Nemějte obavy, bude vám to ale bohatě vynahrazené v jiných oblastech! Ideální měsíce na zahraniční dovolenou jsou září a říjen. Věřme, že vám to vyjde.


Přátelství a plány do budoucna

Rok moc nepřeje vašim velkolepým plánům. Asi netřeba toho moc plánovat, ale žít život naplno. Co má přijít, jednou přijde. Teď se těšte z krásy života a ze všeho dobrého, co máte kolem sebe. Pokud již nutně chcete plánovat, tak na oficiální plány je relativně nejlepší (i když ne dokonalé) období v září a říjnu, ale na tajné přípravy je to celý podzim až do konce roku. S přátelstvími je to podobně jako s plány do budoucna. I zde máte oficiální přátele a patrony a neoficiální tajné přátele. Tito vám neutečou, více se věnujte činnostem, které vyžadují právě vaši pozornost.


V čem vám přeje štěstí

Pro zjednodušení života můžete letos využít stovky elektrických spotřebičů a zařízení pro domov a domácnost. Kdybyste byli vynálezci, jistě byste tento rok vynalezli nový přístroj. Protože jste mnohostranně, možná až všestranně zaměřeni, v tomto roce vám více štěstí přeje při řešení méně podstatných otázek, resp. těch příjemnějších, které život přináší. Pokud budete dbát o svůj vzhled, pevné svaly, pěkné oblečení, přiměřený účes a vůni, úspěchy u opačného pohlaví se určitě dostaví. Nejvíce vám přeje štěstí v listopadu a v prosinci. Tehdy můžete rozšířit škálu svých nápadů do nekonečna. Tak, do toho!

Dobrá rada
Obzvlášť v tomto roce jste nápadití a máte skvělé myšlenky. Na zpříjemnění a obohacení svého života zkoušejte nové věci, pracujte s internetem, využívejte moderní techniku, počítače, domácí spotřebiče, případně cestování letadlem. Podobně jako loni šetřete čas při běžných věcech a zůstane vám více času na příjemnější stránky života. Pokud se před krásnými vyhlídkami v lásce přece jen chcete věnovat obchodu resp. získávání financí, bude na to lepší druhý půlrok.


TOP

Kozoroh
(22.12. -20.1.)


Všeobecné tendence
Vnitřní duchovní síla, kterou v sobě máte, může být využívána dvěma způsoby: můžete reagovat prudce, spontánně, zkrátka vybuchovat a rozčilovat se a kolem sebe šířit nervozitu a neklid. Toto je ale neuvážené využívání vzácné energie, kterou v sobě máte a zákonitě to přináší i nezdravé „ovoce". Nechci strašit, ale je velmi pravděpodobné, že se vám mohou začít z nervozity tvořit žaludeční vředy anebo jiné problémy trávicího traktu. Tím chci říci, že negativní vlny, které kolem sebe budete vysílat, by zpět zasáhly také vás. Samozřejmě protože jste osoby uvážlivé, takové řešení nepřipustíte a můžete se věnovat druhému, pozitivnímu variantu, který doufejme že použijete v praxi: to je, že dřív než vyslovíte jakýkoliv rozkaz, příkaz, kritiku nebo návrh, nejprve si ho v sobě zhodnotíte, necháte projít hlavou a po zralé úvaze ho vyslovíte. Slova budou mírnější a naopak „ovoce" bude sladké. Logické argumenty musí přece každý uznat. V první polovině roku bude také třeba opatrně jezdit, dávat pozor na kontroly nejen silniční, ale také v práci atd. Od léta se obrací situace k lepšímu, takže i těžiště svých aktivit posuňte na později. Těšte se, nejlepší měsíce pro vás jsou listopad a prosinec!


Domov a rodina

Silné napětí v rodině, časté hádky a nedorozumění, dobrovolné i vynucené změny v chodu domácnosti a v zařízení i v obsazení domácího osazenstva - tyto hororové scénáře platí v prvním půlroku pro dvojnásobné Kozorohy, tedy pokud máte i ascendent v Kozorohovi. Rodinu dokáže udržet pohromadě a v harmonii jedině láska. Jinak si přečtěte, co vám přináší váš ascendent. Tím myslím druhé znamení, kterým se stáváte, čím více máte po třicítce. V osmdesátce ve vás už určitě převládá to druhé znamení . Od léta se na váš domov ale i tak začne usmívat štěstí a podaří se vám překonat problémy, dva nejzávažnější z nich určitě už v létě.


Láska a manželství

V tomto roce máte na lásku dobré aspekty. Pravděpodobné je nové zamilování, případně vás mladších okouzlení drží už od minulého roku. Když jste čerstvě oddáni, případně to bylo už dříve, ale ještě z vás neopadlo kouzlo lásky, tak prožijete v první půlroku (opět) líbánky. Všechny třecí plochy však vyžehlí láska. V případě, že už kouzlo pominulo a nervózní situace řešíte agresivněji, tak potom nejlíp pomůže jodová tinktura, obvaz a leukoplast. Od července se situace v manželství uklidňuje, zatímco v neoficiálním milostném vztahu se přitvrzuje. Pokud jste se do léta nevzali, tak od července do konce roku manželství asi neuzavřete, protože vidíte svého partnera v pozici, v jaké si svého manžela (manželku) nepředstavujete. Skutečně to bude "zkouška ohněm"...


Peníze

Vám mladším se daří vydělávat docela slušné peníze. V tomto roce je pro vás nejlepší takové zaměstnání, kde můžete využívat moderní techniku, počítače, internet, vy zdatnější snad umíte řídit i letadlo. S pokročilým věkem však přibývají vlastní zdravotní problémy, případně jiná omezení, kvůli kterým se už nemůžete naplno věnovat práci. Ale i zde je řešení: ideální by bylo, kdyby jste měli dobrého sponzora. Nejlepší sponzor je manžel. I když má své chyby, po materiální stránce by vás letos určitě perfektně zajistil. Jsou však i jiné druhy sponzorství, u mladých jsou to často rodiče apod.


Práce a zdraví

Ve vrcholové funkci bude potřebné i špičkové nasazení a proto bude rušno, tedy hlavně v první polovině roku. Jestliže toto vysoké napětí zvládnete, už ve druhé polovině se dočkáte satisfakce a ovací. Pokud jste však netypičtí Kozorozi a spokojíte se s méně výnosným, ale klidným pracovním místem, tak máte letos v práci na růžích ustlané. Dokonce ty růže ani nebudou svými trny píchat. Takže i své zdraví máte sami pevně ve vlastních rukou: jak se o něho budete starat, takové ho budete mít. A víte, že tělo je váš jediný služebník? Tedy pokud nemáte jiné služebníky, sluhy, kteří vám stejně tak dobře slouží, jak se dobře o ně staráte vy.


Cesty a studia

V tomto roce, který je pro vás plný napětí a nesrovnalostí v názorech, je cestování jednou z nejlepších možných řešení situace. Myslíte, že by se dal vybavit pracovní pobyt mimo republiky? I to by bylo řešení. Pokud to však nepůjde na dlouhou dobu, tak si berte volno a cestujte aspoň přerušovaně, na víkendy a na kratší časové úseky! Utečte z prostředí, které vás rozčiluje a hledejte azyl v nových, dosud nepoznaných zemích, zvycích, jídlech, lidech. Ať už odjedete daleko nebo jen tu někde blízko od domu (ale bude to mimo domu), bude vám dobře. Poznávací zájezd někde "po stopách Schliemanna", Egypt, ale může to být i Řecko, říše Mayů, atd., to vše by zanechalo ve vaší duši hlubokou pečeť a skvěle by vás to naladilo. První půlrok je ideální na cestování, ale ani ten druhý není špatný, jen cestujte!  Vy, kteří řídíte auto, si dejte pozor na rychlost. Lépe by bylo spolehnout se na řidiče narozené v jiných znameních jako jsou: Beran, Váhy a Kozoroh.


Přátelství a plány do budoucna

V prvním půlroku pokračují bezproblémově jen starší přátelství a ty z minulého roku. Všechny dosud nabyté kontakty si i nadále udržíte, ovšem pokud budete chtít. Zatímco v první polovině roku jsou vaši přátelé schopni (a chtějí) dávat víc než od vás dostanou, ve druhé polovině roku se najdou mezi nimi i takoví, kterým vzniknou finanční (a asi i zdravotní) problémy. Většina z nich však zůstává fantasticky naladěná se sklonem k mysticismu, umění, v krajním případě až k alkoholu. Ale samozřejmě, vše v normě. Osudová přátelství vám zůstávají samozřejmě na celý život, to se každým rokem nemění. Ideální měsíce na akce ve společnosti přátel jsou říjen, listopad a prosinec.


V čem vám přeje štěstí

Obrazně řečeno, celý rok máte otevřené dveře ke knihám, internetu, ale snad i do auta či letadla. Ze šedé a možná i trochu nervózní reality je třeba občas zajít někde jinde, kde je hezky, je tam klid, dobrý vzduch a příjemné prostředí. No a to vás čeká jak na krátkých, tak i na dalekých cestách končících např. u moře. Stejně tak máte oporu ve svých přátelích, do léta spíše v těch oficiálních, od léta v těch neoficiálních až úplně skrytých. Meditace, modlitby, ale také lázně, fitness centra apod. jsou vaše, a to hlavně v zimních měsících. Co je skryté před očima veřejnosti, to ještě nemusí být špatné. Ve vašem případě dokonce určitě není.


Dobrá rada

Letos nedělejte nic násilím. Určitě když člověk chce a vloží do toho všechny síly, trochu peněz a spoustu času, dosáhne i nemožné a to i kdyby všechny hvězdy říkaly opak. Ale ptám se, za jakou cenu? Váš organismus vnímá všechny stresy a vyčerpání a dřív či později se to odrazí na vašem zdraví. Proto vřele doporučuji, dopřejte si klid a nerozčilujte se, i když vás někteří chtějí vytočit. Zachovejte si chladnou hlavu a rozvahu. Tak nejlépe vy vytočíte své eventuální závistivce nebo ty, kteří jdou za svým cílem třeba i přes vaši mrtvolu.


TOP

Vodnář
(21.1. -19.2.)


Všeobecné tendence
Vaše invence (důvtip) vás ani v tomto roce neopouští. Dokonce nové nápady a příjemné zvraty událostí přicházejí zvenku, stále se něco děje, stále je kolem vás nebo blízko vás nějaký rozruch. Tento rok vám dodává podstatně více energie a odhodlání než po jiné roky. Je načase, abyste to se svým odhodláním začít cvičit brali vážně a opravdu se pustili do posilování svých svalů a těla vůbec. Úspěch je zaručený hlavně v prvním půlroku. Od poloviny roku jsou v ohrožení ti z vás, kteří občas obejdete paragrafy a zákony a řešíte si problém po svém. Ve druhé polovině roku je třeba počítat s tím, že se vám někdo „podívá na prsty", tedy, zda dodržujete předpisy a zákony. Pokud trpíte nadváhou nebo máte jiný zlozvyk jako hodně jíst (či hodně pít), je tu skvělá šance, jak se svého zlozvyku zbavit. Ne každý rok dává tyto šance, proto je využijte! Největší změny budou asi v zaměstnání. Jeden z vedení - tedy z vašich nadřízených - je asi nemocný nebo půjde do důchodu anebo s ním bude jiná komplikace, místo se rozšíří „o čerstvou krev". Má to svá pozitiva i negativa. Možná povýší do funkce právě vás. V každém případě bude třeba si zvyknout na novou situaci a přizpůsobit se, nebo vymyslet nějakou "habaďúru", abyste nemuseli dělat to, co od vás očekávají.


Domov a rodina

Doma jde všechno po starém, tedy hlavně v první polovině roku a to v dobrém i zlém. Pokud jste měli pro svou rodinu málo času, bude to tak i nadále, tedy aspoň letos. Po hmotné stránce to nevypadá špatně. Všechny vážné investice a případné změny se snažte také vykonat v prvním půlroku. Potom to sice dokážete, ale bude vás to stát podstatně víc. Eventuální koupě akvária s rybičkami by váš život obohatila o další uklidňující prvek. Když už akvárium máte, doplňte si aspoň rostlinky, mušle nebo rybičky. Výhodou je, že pokud si vyrazíte na výlet, ty přežijí nějaký ten víkend i bez potravy. Ideální období na rodinné oslavy, výlety a společné akce jsou od dubna do června, tedy celé jaro.


Láska a manželství

První polovina roku přeje spíš volné lásce, v manželství přeje volnějšímu, hravějšímu přístupu k partnerovi. Jste-li svobodní, nikdo a nic vás do manželství v tomto roce nebude nutit, záleží to jen na vás. Pokud se rozhodnete vstoupit do manželského svazku, rozhodně odložte svatbu na druhý půlrok. Tím si v manželství zabezpečíte materiální blahobyt. Jestliže vám jde více o citové a duchovní spojení, pak by bylo lepší počkat se svatbou ještě rok. Vy " v chomoutu" se budete ve druhé polovině roku těšit z většího vzájemného porozumění, lásky a úcty partnera/ky. Můžete očekávat, že vás bude více než v první polovině roku od léta zahrnovat větší pozorností, dárky a lichotkami. Nějaká starost (o tchyni nebo možná půjde o pracovní povinnosti) vám však brání věnovat se partnerovi naplno. Ale neručím, že bude láska opětována, budou na vás žárlit nebo vy na někoho. Milostné vztahy jsou napjatější.


Peníze

Rok vysloveně přeje symbolicky "plnění sýpek", tedy tomu, abyste si udělali finanční rezervy i do budoucna a to hlavně v prvním půlroku. Nic vám nehrozí, ani ztráta majetku ani ztráta zdroje příjmů - práce nebo podnikání úspěšně rozšiřuje to, co máte. Ovšem v první polovině rokuje rovněž možné, že přiberete (nebo se tak stalo už loni). Pokud máte partnera, který vydělává lépe než vy, případně jiného sponzora (např. rodiče), je stejně tak jisté, že bude i vaše polovička vydělávat slušně. Kromě eventuální ztráty v podnikání (pokud byste investovali do ponorky nebo námořní lodě), jsou všechny průhledné investice bezpečné. Na ty "zahalené mlhou nebe kalnou vodou" si dejte pozor. Jste-li pojištěni, škodu mít nebudete. Ve druhé polovině roku je však zvýšené riziko ztrát. Proto si chraňte svůj majetek.


Práce a zdraví

Jste ve vynikající kondici a v první části roku si ji můžete ještě více zlepšit. Je to úžasné, kolik toho zvládnete zvednout, proběhnout a jakou rychlostí zvládnete závodní trať atd. Pokud třeba vyoperovat kýlu nebo zlatou žílu, jděte do toho! Celý první půlrok je na chirurgické zásahy ideální. Do budoucna s tím už budete mít pokoj. Rovněž v práci jste schopni překonávat rekordy. Kromě prosince, kdy jste náchylnější chytit chřipku nebo nějakou epidemii, je celý rok o.k. Ve vedoucí pozici to máte náročnější a vyčerpávající. Držíte-li se však předpisů a nepodvádíte, bude všechno v pořádku a pokud přijde kontrola, ještě vás i pochválí. Najdou-li však nedostatky, pak se nedivte .... Využijte tento čas na upevnění fyzické kondice, dopřejte si sport a fyzickou aktivitu. U starších se v případě přepracování může objevit chronická nemoc.


Cesty a studia

První polovina roku přináší velké riziko zranění při cestování. Také ve studiu jsou možné problémy. Je tu riziko opakování zkoušky nebo dokonce celého ročníku, špatné známky, ale i nesprávné vysvětlení si učiva. Druhá polovina roku je pro cestování mnohem vhodnější, ať už chcete jet jen někde "za humna" nebo někde dál, k moři anebo na poznávací zájezd. Ideální měsíce na cestování do ciziny jsou od srpna do října. Přitom posezónní dovolená by vás ani nevyšla tak draho a přinesli byste si z ní pěkné suvenýry i zážitky. Na studiích se vám bude dařit lépe od léta. Zameškané učivo se případně doučíte, známky si opravíte a zas bude všechno o.k. Hlavní myšlenka zůstává, pokud cestovat, tak na podzim.


Přátelství a plány do budoucna

Přátelit se s vámi je ta nejsprávnější věc, co může člověk udělat. Jste přátelské duše. V přátelství jste věrní a oddaní, to není jako v manželství - že je to jen o jedné osobě. Přátel můžete mít tucty a všem můžete zůstat věrni. Vaše přátelství vám v tomto roce opětují mnozí přátelé a přítelkyně stejně tak otevřeně, čestně, upřímně a radostně jako vy jim. Po celý rok s nimi zažijete spoustu krásných chvil, ale nejvíce to bude v prvních dvou a posledních dvou měsících v roku. Možné jsou nové kontakty, mnohé společné zájmy a koníčky. Zcela neznámou osobu si ale raději nejdřív trochu prověřte, či je všechno pravda, co o sobě říká. Staré přátele už znáte jako své boty, ty už prověřovat nemusíte.


V čem vám přeje štěstí

Rok přináší po materiální stránce štěstí v manželství, ale bude tak i vlastním přičiněním prací, obchodem, podnikáním. Úspěšně se můžete zbavit také všeho nepotřebného kolem sebe i v sobě, tedy svých zlozvyků, jako jsou: alkohol, cigarety, jiné návykové látky, případně přejídání se, ale ve vašem znamení to není tak typické. Moderní technika, internet a televize vám přinesou spoustu příjemných, možná až šťastných chvil. Co když se seznámíte právě díky internetu?


Dobrá rada

Stereotyp vás letos ubíjí stejně tak jako loni. Pokud se to už nedá vydržet, odhodlejte se ke změně: práce, manžela - manželky, milence - milenky, přátel, prostředí...podle toho, co vám nejvíce nevyhovuje. Přitom neříkejte: "nikdy se už nevrátím." Možná budete za rok zpět, ale to teď není podstatné. Zkrátka, aspoň na čas vypněte a dopřejte si změnu. A přitom se držte hesla: "Nikdy neříkej nikdy".

TOP

Ryby
(22.2-20.3)

Všeobecné tendence

Dobré časy pokračují. Všechno jde jako po másle, dobří strýcové a dobré víly drží nadále nad vámi patronát, takže si pomalu začnete domýšlet, že úspěchy jsou vaší zásluhou a osud neexistuje. Nevadí, letos vám to "ještě projde". Jediné, na co si máte dávat v létě pozor jsou podemleté břehy, abyste se neutopili. Celý rok si ale dávejte pozor na nadměrné požití alkoholu. Buď si zapomenete doklady nebo se zapomenete celí a netrefíte domů. Kromě toho vám skutečně nic vážného nehrozí. Všechny kontakty, které jste loni získali, mají trvalý charakter a zůstávají vám také v tomto (a asi i v dalším) roku. Radost vám bude dělat dodržování rodinných, dobových a jiných tradic. Cesta za poznáním historie by vás také potěšila. Rovněž historické, statistické a jiné starší knihy vás hodně naučí, zaujmou, potěší. Živé sny, bujná fantazie a intuice se dají také umělecky využít. Rok je dobrý i na pěstování různých koníčků. Více šťastných chvil zažijete v první polovině roku, ale ani potom to nebude tak špatné. Rok si užijte ve zdraví.


Domov a rodina

Doma je vše v pořádku, nevyskytují se zde žádné vážnější problémy. Naopak, budete plni energie a chuti něco v domě vylepšit, zrenovovat, opravit, zkrášlit si domov něčím novým. Druhá polovina roku je ideální na společné rodinné výlety, cesty, oslavy, návštěvy apod. Nejvíce se jeví jako bezproblémový květen, červen a říjen. Zvýšená nervozita je hlavně v září, částečně i v říjnu, ale v tak úspěšném roce i stresové situace hravě zvládnete. Stěhování, koupi nového bytu nebo pozemku doporučujeme odložit na druhou polovinu roku. Nová televize, počítač či odšťavovač, vysavač prachu nebo jiný elektrický spotřebič by výrazně vylepšil vaši domácnost.


Láska a manželství

Pokud se rozhodujete mezi dvěma osobami, se kterou by bylo lépe se blíže poznat, čeká vás na rozhodování těžký rok. Plusy i mínusy jsou na obou stranách. Hvězdy radí, bezpečnější je to, co je už odzkoušené. Nové známosti s sebou vždy

přinášejí riziko nemilého překvapení. Když žijete v ustáleném svazku, ať už manželském nebo partnerském, tak vám žádné nebezpečí nehrozí. Spíš by si vás měl lépe hlídat váš partner, abyste si nenašli nějaké tajné chodníčky, po kterých byste utíkali z domu hledat si jiné rozptýlení. Manželství je skutečně letos ideálním řešením vážného vztahu. Zaručuje stabilitu, vytrvalost a pevnost svazku. Spolu se svým partnerem (partnerkou) zažijete spoustu krásných chvil. Ideální období na společnou dovolenou bez stresů je v zimě v lednu a v létě je to zase srpen. V září láska pokvete intenzivněji než jindy, ale také budou asi častěji než jindy žárlivé scény. Možná se vás právě v tomto čase zmocní neovládatelná milostná náklonnost a touha po kulinářských či alkoholových požitcích.


Peníze

V tomto roce není dobré brát si půjčku ani hypotéku. Může vám selhat zdraví, zůstanete na PN-ce, nebudete moct splácet půjčku a "oheň" bude na střeše. Rovněž není dobré, pokud již hypotéku nebo nějaké půjčky splácíte. Je-li tomu tak, snažte se zbavit tohoto břemene co nejdříve, tedy když se to dá zařídit. Ve druhé polovině roku by mohli dokonce přijít exekutoři. Vy, kteří žijete v rámci svých možností, ale ne na dluh, máte podstatně klidnější rok. Peníze se sypou z umělecké tvorby, ale daří se také v oblasti obchodu a finančnictví. Pokud nemáte sponzora, manžela, rodiče apod., kteří by vás podpořili, bude vaše situace ve druhé polovině roku ještě horší. Pokud máte, větší část výdajů bude platit vaše polovička. Vynahradíte jí to později.. Nákupy a investice raději odložte nebo omezte na minimum.


Práce a zdraví

Vy mladší máte šance dobře se uplatnit v oblasti výroby a prodeje počítačů. Dále také při práci, která využívá internet, v letectví, ale také např. jako trenéři ve fitness centrech a ve všech druzích sportu. Při dobrých výsledcích v práci je možné od léta povýšení a přeřazení do odpovědnější funkce. Při svobodném povolání (např. jako umělec) nebo v řídicí funkci byste se od léta mohli mít výborně. Horší je, když vám vaše loňské zaměstnání nevyhovuje. Pak je pro vás výhodné najít si jinou práci. Změna zaměstnání v průběhu celého roku znamená ve vaší situace jen a jen zlepšení. Nové prostředí, noví kolegové - to vše vás inspiruje a povzbudí k lepším výsledkům v práci.


Cesty a studia

Hlavně v první polovině roku vás bude velmi lákat cestování a rychlá jízda. A tady je právě to nej větší nebezpečí, že dojde ke kolizi na cestách, k autohavárii, kterou asi zapříčiní protijedoucí auto, ale na výsledku to nic nemění: riziko zranění na silnicích je v prvním půlroku obrovské. Lepší než cestovat by bylo dobré se věnovat jiným druhům koníčků. Pokud musíte či už pracovně nebo z jiných příčin cestovat, neřiďte alespoň vy sami auto. Letos pro vás není bezpečný ani let letadlem. V hromadné dopravě si dávejte pozor, abyste si nesedli na sedadlo, kde nějaký bezdomovec nechal infikovanou jehlu a vy byste zcela nevinně přišli k onemocnění. Pokud už chcete v tomto roce cestovat na dovolenou, tak ve druhé polovině roku, kdy vám na cestách hlavně v cizině přeje více štěstí. Nejlepší měsíce na posezónní dovolenou v cizině jsou září a říjen.


Přátelství a plány do budoucna

Pokud máte kontakty někde "hodně vysoko", letos bych se tím veřejně nechválila. Mnohem více dosáhnete, pokud zajdete za svým patronem soukromě a zbytečně nevzbudíte pozornost nebo závist svého okolí. Naopak kuloární debaty vyřeší hodně. Vaši neoficiální patroni vám dokážou pomoct účinněji, než kdybyste šli "s bubnem na zajíce". Jednejte hlavně v první polovině roku, tehdy uspějete nejlépe. Podobně je to i s vašimi plány do budoucna. Když jste dobře situováni a chcete si zhodnotit svůj majetek, zbytečně o tom nemluvte a raději v tichosti připravte situaci, dokud nedozraje ten správný čas. Své plány zveřejněte, až budou provedeny. Třeba dokonce počítat se ztrátou jednoho z vašich oficiálních přátel, patronů, trenérů nebo guru.


V čem vám přeje štěstí

Do léta se vyplatí rozvíjet všechny své koníčky a záliby, ve kterých se vám dobře dařilo už loni. Od léta vám sice nikdo a nic nebrání, abyste tímto směrem pokračovali, ale jsou zde šance získat dobře placenou práci. Využijte ji a hlavně se informujte o možnostech. Potom ještě můžete v tomto roce získat hodně peněz prostřednictvím dědictví (je to smutné, ale je to tak), tedy pokud vám zemře bohatý strýček. Je tu také šance vyhrát, ale k tomu je třeba detailnější indicie než obecně řečené ve druhém půlroku, možná půjde dohromady jen o dva - tři dny v roce.


Dobrá rada

Nemějte strach o budoucnost, co má být i tak bude. Ale tento roku bude jen dobře, tak se podle toho zařiďte. Pokud si uděláte (finanční) rezervu na příští rok, v pořádku. Ale utahovat si opasek tehdy, když je dostatek, by nebylo asi vhodné. Užijte si radosti, štěstí a hojnosti. Ještě jednou, dávejte si pozor jedině při koupání v kalných vodách a na nadměrnou konzumaci alkoholu a omamných látek, abyste neztratili vědomí, ale ani své doklady, tašku atd. Tedy: když jdete pít, berte s sebou šoféra nebo kamaráda, který potom na vás dává pozor.

PaMel a jiné zdroje

TOP